Wethouder vreest problemen rond Parkeerterrein De Zuid

5 maanden geleden gepubliceerd

Wethouder Martijn Hendriks waarschuwt voor mogelijke parkeerproblemen tijdens het komende hoogseizoen bij Parkeerterrein De Zuid. Door een besluit van de gemeenteraad kan het overloopterrein, dat voor bijna 1,4 miljoen euro wordt opgeknapt wegens vervuiling met asbest, niet worden ingezet als extra parkeergelegenheid voor ongeveer 500 auto’s.

Vertraging door mini-competitie

De gemeenteraad heeft besloten dat de werkzaamheden aan het parkeerterrein middels een mini-competitie uitgevoerd moeten worden door één van de drie contractpartners van de gemeente. Dit kan een vertraging van twee tot drie maanden opleveren, waardoor het hoogseizoen mogelijk voorbij is voordat het terrein klaar is.

Zorgen om files en overlast

Als gevolg van het besluit vreest wethouder Hendriks voor files en zoekverkeer in de omringende straten tijdens het hoogseizoen. Hij is bezorgd over mogelijke overlast en probeert alternatieve parkeerplekken te vinden om de schade te beperken.

Alternatieve parkeerplekken

Er wordt onder andere gesproken met het circuit over het gebruik van hun parkeerterreinen (P-Noord) en er wordt gekeken naar de mogelijkheid om auto’s te parkeren op het terrein aan de Tolweg en naast de opvang voor Oekraïners aan de Noorderduinweg.

Informatie voor bewoners

De bewoners in de Parkbuurt en omgeving worden voor de zomer via een brief geïnformeerd over de vertraging en de mogelijke gevolgen daarvan.