Jubileumeditie Omloop van Zandvoort trekt naar verwachting 4000 fietsers

5 maanden geleden gepubliceerd

Het nieuwe fietsseizoen wordt op een bijzondere locatie geopend: het wereldberoemde Circuit Zandvoort. Hier vindt op zondag 24 maart de jubileumeditie van de Omloop van Zandvoort plaats. Naar verwachting zullen 4000 fietsers deelnemen aan dit populaire evenement.

Routes en pitstops

De deelnemers starten vanuit de pitstraat van het circuit en kunnen kiezen uit nieuwe routes van 40, 80, 100 en 120 kilometer. Onderweg zijn er pitstops waar deelnemers kunnen bijtanken. Het parcours van de Omloop van Zandvoort bevat 14 bochten, waaronder de welbekende Tarzanbocht en de Arie Luyendijkbocht. Afhankelijk van de gekozen afstand, rijden de fietsers vervolgens langs onder andere Lisserbroek, het Haarlemmermeerse Bos en de Mooie Nel bij Haarlem.

Start van het fietsseizoen

De Omloop van Zandvoort is een geliefd evenement onder fietsliefhebbers en markeert traditioneel de start van het nieuwe fietsseizoen. Dit jaar komen de deelnemers vanuit het hele land naar Zandvoort. De meeste deelnemers komen uit de omgeving van de start- en finishlocatie: Amsterdam, Haarlem en Heemstede. Maar ook uit steden als Eindhoven, Leeuwarden en Zwolle worden tientallen fietsers verwacht. De lente is net een paar dagen jong als op 24 maart de duizenden fietsers kunnen gaan genieten van de prachtige omgeving van Zandvoort.

Verzorgingsposten

Langs de route worden verzorgingsposten ingericht in Lisserbroek, Haarlem en Velsen-Zuid. Hier staan vrijwilligers klaar om de deelnemers te voorzien van een stempel en iets lekkers te eten en drinken. Zo kunnen de deelnemers weer uitgerust en vol nieuwe energie verder fietsen.