Gratis fiets- en wandelroutes nu beschikbaar in Zandvoort

5 maanden geleden gepubliceerd

Bezoekers van Zandvoort kunnen vanaf nu genieten van gratis online fiets- en wandelroutes. Met behulp van de digitale Routemaker tool, zijn er bijna 30 routes met interessante tussenstops, weetjes en horecapunten beschikbaar.

Interactieve routes

De routes kunnen op drie manieren worden afgelegd: online via de Routemaker app, als geprinte pdf of als GPX-bestand op een eigen navigatiesysteem. Ze zijn ontworpen om bezoekers niet alleen een prachtige route te bieden, maar ook om hen te informeren over de rijke geschiedenis van de regio.

Verhalen uit de regio

De geschiedenis omvat onder andere de Tweede Wereldoorlog en de connectie met Haarlem en Amsterdam. De routes variëren van de Bunkerwandeling, waarbij wandelaars langs verschillende verborgen bunkers worden geleid, tot de Stinkende Emmer wandeling, die de route volgt die vislopers naar Haarlem aflegden.

Van Zandvoort naar Amsterdam en weer terug

De aangeboden wandelroutes variëren van 2 tot 30 kilometer. Met de fietsroutes trek je verder de omgeving in, zoals de ronde van Haarlem waarbij de omliggende dorpen en steden worden aangedaan. Er zijn ook routes naar Amsterdam voor de fanatieke fietser, een route van ruim 100 kilometer door de polder. Alle fietsroutes zijn voorzien van knooppunten voor gemakkelijk navigeren.

Digitale gidsen

Alle routes zijn eenvoudig te downloaden als digitale gids in PDF-formaat. De gids voorziet de routes van handige informatie, foto’s en bezienswaardigheden. Voor wandelaars en fietsers met een eigen GPS-applicatie zijn de GPX-bestanden beschikbaar om de routes af te leggen. De routes zijn verkrijgbaar in Nederlands, Duits en Engels, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Over Visit Zandvoort

VisitZandvoort is het portaal van Zandvoort Marketing voor bezoekers aan Zandvoort. Het platform, dat zowel via social media-accounts als een drietalige website informatie verschaft, biedt nu met de toevoeging van Routemaker ook begeleiding door de omgeving.